Opdateret
Guide til de bedste opskrifter på fastelavnsboller og alt det bageudstyr du har brug for, når du skal bage fastelavnsboller.
Kender du det? Det er fastelavn og du vil gerne gøre noget særligt for børnene eller dig selv.
Du har lyst til at bage fastelavnsboller – men så opstår der en række spørgsmål.
Bare rolig vi har fundet svaret på dine spørgsmål. Vi har søgt nettet tyndt for de bedste opskrifter på de forskellige typer af fastelavnsboller og lavet en liste med alt det bageudstyr du har brug for.
De her opskrifter er til dig, der normalt siger: "Jeg kan ikke finde ud af at bage". Men med de her opskrifter, lover vi, at du kan servere lækre hjemmelavede fastelavnsboller - ved hjælp af færdiglavet butterdej fra supermarkedet.
Den gammeldags fastelavnsbolle er nok den type fastelavnsbolle, der er nemmest at bage - hvis du vil bage helt fra bunden af. Den består af en bolle af gærdej, creme (eller andet fyld) og glasur på toppen.
Vi har fundet to opskrifter til den gammeldags fastelavnsbolle, som er nemme at følge og handle ind til.
Er du vild med vores nordiske nabo, Sverige? Så er du helt sikkert også vild med semlor.
En semla er en kardemommebolle med mandelcreme og flødeskum. De er efterhånden helt almindelig at se side om side med de danske fastelavnsboller i bagervinduet og vi må indrømme – de smager faktisk ret godt!
Her er to opskrifter til de svenske fastelavnsboller.
Er du en gud i et køkken og kunne du snildt melde dig til Bagedysten, så har du sikkert ikke nogle problemer med at følge de her opskrifter på de lækre fastelavnsboller af wienerbrødsdej.
Er du ikke sikker på, at du har alt bageudstyret i orden til den kommende fastelavnsbolle-bagning? Så har vi lavet en liste her over det køkkenudstyr, som du får brug for.
Det vigtigste når du skal bage fastelavnsboller er en skål til at blande alle ingredienserne i. Du kan sagtens bruge en almindelig røreskål af stål eller plastik, men et godt dejfad er bare rigtig lækkert - når dejen skal æltes godt.
Skal flødeskummen eller cremen have den helt rette konsistens, så er håndmixeren din bedste ven. Den her er meget populær, og får gode anmeldelser.
For at følge en opskrift er man nødt til at have en ordentlig køkkenvægt. Måler køkkenvægten ikke præcist, kan det resultere i et dårligt resultat - det er i hvert fald ikke dine bage-skills, der er noget i vejen med!
For at fuldende dine mesterværker er du nødt til at have de helt rigtige tyller til dine sprøjteposer - og her får du et tyllesæt sammen med din sprøjtepose.
Dejskraberen er et vigtigt værktøj for den seriøse bager - som en tømrers tommestok. Her fås et par dejskrabere designet af Mette Blomsterberg.
Elsker du ensartethed og lige linjer? En dejspore er et must, hvis du vil have, at dine fastelavnsboller skal være lige store.
Når du til sidst skal pynte fastelavnsbollen med et flot lag af flormelis, er en sukkerstrø et handy redskab. Du kan dog også bruge en almindelig sigte.
Elsker du at lave alt med håndkraft - ligesom Bonderøven? Så kan du piske din flødeskum og kagecreme med et gammeldags piskeris. Så får du også opbygget nogle gode muskler og måske forbrændt lidt kalorier inden du skal smovse lækre fastelavnsboller.
Få meget mere inspiration til fastelavn her:
Eller i vores guide til fastelavnskostumer.